Вертикално сондиране

Инструменти и консумативи за вертикално сондиране

Сондажните щанги / тръби които предлагаме са на водещите световни производители на щанги и инструменти за водено и вертикално сондиране (кладенци за вода, изследване и извличане на подземни течности, гео-гностика) Благодарение на постоянните инвестиции в проучване и в тестването на нашите продуктивни технологии и най-съвременни материали, може да предложим на своите клиенти най-доброто оборудване и материали.

Сондажни лостове

Предлагаме широка гама от сондажни лостове за различни приложения, като вертикално сондиране, кладенци за вода и насочено сондиране. Нашите партньори използват най-съвременна технология и това им позволява да произвеждат сондажни лостове от най-добрите материали. Производството им стартира от края на 1995 г, и до момента са произвели над 220 000 лоста с диаметри между 38 мм (1,5 инча) и 220 мм (8,7 инча) и дължини до 12 метра (40 фута). Най-съвременната производствена технология е съсредоточена в две различни производствени предприятия. В областта на насочените сондажни лостове, нашето предложение не само включва стандартните типове продукти, като стандартно фрикционно заварени (SFW) и ковани от цяло парче (FOP), а след 2001 г., ковани фрикционно наварени (FFW), което е най-високият връх от гледна точка на технологията и представянето на място.

Сондажни тръби фрикционно заварени

Кованите, фрикционно заварени сондажни тръби (FFW) са най-доброто, когато става въпрос за насочено сондиране. Специалната стомана, използвана за производството на този тип тръби подобрява изключително много механичните характеристики, с унитарен товар на скъсване надвишаващ 1 100 МРа. Сондажните тръби се произвеждат чрез фрикционно наваряване на две резбовани връзки за инструменти (мъжка и женска) към сегмент от лоста. Преди наваряване, краищата на лоста се коват – процедура по топлинна обработка, която подпомага заздравяването на заваръчната част. След това лостът се подлага на закаляване и темперираща топлинна обработка, за да се подобри още нейнатаСондажни тръби Colli Drill устойчивост и здравина.

Преди да бъдат заварени към тръбата, връзките за инструменти се подлагат на термо-химическа обработка (нитро карбонизация), което позволява на резбованите повърхности да достигнат до степен на твърдост, по-голяма от 56 HRC. Тази производствена технология е въведена в Colli Drill през 2001 г. и най-добрата технология за производството на високо устойчиви сондажни тръби за насочено сондиране налична днес.

Сондажни тръби от цяло парче

Кованите сондажни тръби от цяло парче се предлагат с един размер, съвместим с много машини. Те за изработени от високо устойчиви стоманени тръби, краищата на които, първо са подложени на коване, след това на термична обработка, за да се подобри тяхната устойчивост и здравина и накрая, краищата преминават през машинна обработка, за да се получат мъжки/женски резбовани връзки. Производството на ковани сондажни тръби от цяло парче допълва гамата продукти които предлагаме за насочено сондиране.

Translate »