HammerHead Trenchless представя новата си серия пневматични чукове

26XPR Hammerhead

HammerHead Trenchless пусна първия модел от новата си серия XPR високопроизводителни пневматични чукове за подмяна на тръби чрез метода „тръба в тръба“. Серията XPR разполага с ново проектирана клапанна система за по-силен удар. Първият модел, снабден с тази нова технология, 26XPR, е най-мощният пневматичен чук в своя клас.

Технологията XPR е модификация на патентованата стандартна клапанна Air Return (AR), която се използва във всички HammerHead пневматични чукове, по-големи от 7 инча (180 мм). И двете системи позволяват обратната функция да бъде контролирана над земята, спестявайки ценно време в работата. 26XPR (26-инчов чук) е първият модел, оборудван с технологията XPR, която подобрява производителността. Той е заменил 24-инчовия AR модел в линията на пневматични чукове HammerHead.

“Докато нашия 24-инчов чук се е доказал като траен и ефективен, ние идентифицирахме необходимостта от по-гъвкав и по-ефективен инструмент”, каза продуктов мениджър Джош Худ. “Чрез проектирането на система, която максимално увеличава въздушния поток, ние успяхме да увеличим конската мощност напред, като същевременно запазим изключително желаната функционалност на Air Reverse. Избрахме 26XPR да бъде първият модел, който използва новата технология за по-добро преодоляване на разликата между нашите 20- и 34-инчови AR модели. “

26XPR е в състояние да монтира корпус от 24 до 84 инча в диаметър и е подходящ за използване в отводнителни водостоци, работа с тръбопроводи и методи за подпомагане на твърдите дискове, като например измиване на корпусни инсталации, изпускане на тръби или изваждане на тръби,

Той е ефективен и при приложения с пневматични тръби за разрушаване на тръби с диаметър от 15 до 36 инча.

Характеристиката на всички пневматични чукове HammerHead без издънки, включително новия 26XPR, е лесното обслужване, за да се сведе до минимум скъпия престой поради поддръжка на инструмента. Той се отличава с патентованите закопчани задни удари на HammerHead и шарнирните болтове, еднокомпонентно тяло и удрящо устройство, както и сменяеми износващи се пръстени с висока температура.

HammerHead Trenchless произвежда 11 модела пневматични чукове, вариращи от 4 до 34 инча, способни да набиват тръби с диаметър от 4 до 180 инча или разрушаване на тръби с диаметър от 4 до 36 инча.

26XPR е първият модел на новата серия XPR. HammerHead Trenchless планира да разшири серията в бъдеще, като оборудва други  чукове с високопроизводителната технология.

 

HammerHead Trenchless представя новата си серия пневматични чукове
5 (100%) 1 вота0