Система за облицовка с втвърдяване на място – безизкопна латерална рехабилитация на тръбопровод HYDRALINER® CIPP 

 

Безизкопна рехабилитация CIPP

 

HydraLiner латерално облицоване

Процесът на рехабилитация HydraLiner може да се използва в множество гравитационни и приложения под налягане, като санитарна канализация, дъждовна канализация, процесни тръбопроводи, електрически проводници и вентилационни системи. Нашите системи ще ви позволят да ремонтирате напукани или спукани тръби, да елиминирате корените, да свържете липсващи тръбни секции и да спрете инфилтрацията и ексфилтрацията. Системата може да се използва с практически всички материали за тръби, включително глина, отливки, ПВЦ, ABS и бетон.. Системите HydraLiner могат да рехабилитират линии с 22°, 45° и широките 90° колена и промени на диаметъра на тръбите. Докато конвенционалните проекти, свързани с отваряне, рязане и смяна, могат да отнемат до няколко дни, плюс разходите за материали за възстановяване, проектите за облицоване с HydraLiner могат да бъдат завършени за ден.

Безизкопна латерална рехабилитация със система за втвърдяване на място HydraLiner

След като линията бъде почистена, тя се снима и записва. След това се измерва материал HydraLiner, изрязва се по дължина на работната площадка и се прикрепя вакумна помпа, за да се отстрани наличния въздух и да се се улесни процеса на намокряне. Измерва се двукомпонентна смола, без съдържание на стирол, и се изсипва в обшивката. Обшивката се намокря и навива в HydraLiner инверсионния барабан. След това, обшивката се обръща в тръбата, като позволява на епоксидната смола да се свърже и залепи към основната тръба и да създаден непрекъсната рехабилитирана линия, без връзки. Цялата работа се извършва в съответствие с браншови стандарт ASTM F 1216 Стандартна практика за рехабилитация на съществуващи тръбопроводи и тръби чрез инвертиране и втвърдяване на импрегнирана със смола тръба.

HammerHead, вашият партньор в безизкопни работи

Ние ще бъдем до вас при всяка стъпка по пътя. HammerHead може да предостави цялото необходимо оборудване и помощ, като част от стандартен пакет – от аксесоари и обучение по време на реални монтажи от постоянна техническа помощ. Ние предоставяме цялото обучение и помощ, от което се нуждаете, защото

Няма и объркващи места или скрити разходи. HammerHead се ангажира да бъде ваш партньор в безизкопна рехабилитация и подмяна.

 

Процесът CIPP – облицовка с втвърдяване на място

Наситена със смола филцова тръба, изработена от полиестер, тъкан от фибро стъкло или много други материали, подходящи за импрегниране със смола се инвертира или издърпва в повредената тръба. Това обикновено се прави в горна точка за достъп (отвор или изкоп). Възможно е и инвертирането на облицовката нагоре (напр. от ниска точка за достъп), но тук рискът е по-голям. Възможно е поставянето на облицовка от ниска точка на достъп, нагоре, до сляп край, но това носи със себе си най-големия риск от всички инсталационни методи за CIPP. В този безизкопен процес се включва малко или никакво копаене, което го прави потенциално по-рентабилен и по-малко разрушителен метод, в сравнение с традиционните методи за ремонт на тръби, от типа “копаене и подмяна”. Обшивката може да се обърне чрез вода или въздух под налягане. Необходимото за обръщане налягане може да се постигне чрез съдове под налягане, скелета или “Chip блок”. Гореща вода, УВ светлина, втвърдяване чрез околен въздух или парно втвърдяване се използва за втвърдяване на смолата и образуване на плътно прилепнала, без връзки и устойчива на корозии нова тръба. Обслужващите хоризонтални линии се възстановяват вътрешно с контролирани от робот режещи устройства в тръби с голям диаметър. По-малките диаметри (100 мм) могат да се отворят дистанционно, но обикновено те се монтират отново чрез изкопни работи. Те могат да бъдат уплътнени чрез допълнителни уплътнители в латералната връзка (Lateral Junction Repair) или T-Liner Използваната смола, обикновено, е полиестер. Тъй като всички смоли се свиват и невъзможно свързването към канал, в който има мазнини, между новата CIPP облицовка и приемната тръба съществува ануларно пространство. При всички инсталации съществува ануларно пространство, просто при някои то е по-голямо. Най-ефективният начин за предотвратяването на попадането на вода в ануларното пространство и обратното и връщане в отпадния поток е чрез технологията на уплътнение чрез гарнитура. В краищата на приемната тръба и при латералните връзки, могат да се поставят гарнитури, изработени от поемащ водата материал (хидрофилни). ASTM F2561 е текущия промишлен стандарт за облицовка на връзка основен към хоризонтален водопровод чрез метода на втвърдяване на място. Рехабилитираната камера след това се инспектира чрез камера за видео наблюдение (CCTV). CIPP се смята за безизкопна технология.

Като безизкопна технология CIPP не изиска изкопни работи за рехабилитация на тръба, която тече или има структурни нарушения. В зависимост от проектните изисквания, може да се направи изкоп, но облицовката често се поставя през шахта или друга съществуваща точка на достъп. Всичко, по-голямо от 60″ трябва да бъде изкопано, за да се извърши монтаж. В тези случаи, облицовката се монтира, като се намокря на място. В случай на канализация, латералните връзки също се възстановяват, без изкопи, чрез устройство с дистанционно управление, което пробива отвор в облицовката, в точката на латералната връзка. Ако е по-голяма от 24″ и е безопасно, някои възстановяват латералната връзка на ръка. CIPP е с гладка вътрешна част и без връзки. Въпреки че CIPP може да ремонтира тръби със завои, трябва да се вземат предвид ограниченията на проекта, за да се избегне набръчкването и разтягането. CIPP може ефективно да понижи инфилтрацията и течовете в тръбни системи без копаене.

 

Направи запитване

Облицовка с втвърдяване на място
5 (100%) 1 вота