Пневматични чукове HDD Assist за хоризонтални сондажи

 

HDD assist

 

Все повече изпълнители на хоризонтални сондажи се насочват към пневматичните машини за набиване HammerHead® когато трябва да извадят сондажно оборудване или да спасят изтегляна тръба поради засядане. Нашите машини за набиване са идеални за асистиране при обратно изтегляне, изваждане на сондажно оборудване и случаи на отстраняване на тръби. Hammerhead е на повикване 24/7 когато е нужно да спасите Вашия сондажен проект.

 

hdd assist 1

HDD pullback assist
Набиващите инструменти може да се използват за преодоляване на условия на хидравлично засядане в процеса на обратно изтегляне. В случай на засядане на тръба по време на обратното изтегляне, към тръбата се прикрепва машина за набиване и ударното действие помага за освобождаване на тръбата. Това ударно действие може също да се използва по време на процеса на обратно изтегляне за поддържане на движението на тръбата и за предотвратяване на високи напрежения.

 

HDD assist 2

Набиване на водещи тръби

Водещите тръби се използват при хоризонтални сондажи в тежки почвени условия. Водещата тръба се набива през областта, където почвата е тежка, под желания ъгъл. Това осигурява участък с намалено триене за подвеждане на оборудване през скалисти почви и за обратно изтегляне.

 

 

HDD assist 3

Отстраняване на тръби

Заседналите тръби може да се извадят, за да се извърши друг сондаж. При неуспешно обратно изтегляне се прикрепва машина за набиване към тръбата. Ударната сила на машината за набиване заедно със статичната сила на машината за изтегляне се използва за изваждане на заседнали тръби.

 

HDD assist 4

Възстановяване на сондажно оборудване

Машините за набиване може да се използват за спасяване на заклещено скъпо сондажно оборудване. Набиващата машина се прикрепва към сондажното оборудване с изработен адаптор и ударната сила, заедно със статичната сила на изтегляне се използва за изваждане на сондажното оборудване.

 

Пневматични чукове HDD Assist
5 (100%) 1 вота